Foto: A. Sm. (Sarajevska sehara)

Foto/ Održani protesti radnika Agencije Poslovnost

Danas, sa početkom u 11:00 pred zgradom Općine Centar održani su mirni protesti radnika i menadžmenta Agencije Poslovnost. Na protestima se okupilo blizu 70 radnika.

U periodu između 13 i 15 sati protesti će se održati i ispred službenog ulaza Vlade Kantona Sarajevo (ul. Reisa Džemaludina Čauševića).

Kako je saopćeno Iz Agencije Poslovnosti, institucije već mjesec dana nisu bile u stanju osigurati slobodu kretanja radnicima, koja im je narušena prvo betonskim barikadama, a potom fizičkom silom. Dodaju da je betonske barikade trebala momentalno ukloniti urbanističko-građevinska inspekcija Općine Centar budući da Brend d.o.o. ne posjeduje nikakvu dozvolu za njihovo postavljanje, a potom MUP mjesec dana dozvoljava da zaštitari slobodnim građanima zabranjuju kretanje.

“Protesti će se održati jer tražimo hitno sprovođenje PRIVREMENE SUDSKE MJERE kojom je naloženo povlačenje zaštitara agencije Gama AA sa lica mjesta i osiguravanje slobode kretanja radnicima Agencije Poslovnost. Sudska privremena mjera donosi se u postupcima gdje se ne može očekivati brzo rješenje spora i njena funkcija je HITNOST, izvršenje u roku od 24-48h. Upravo jer su posljedice njenog nesprovođenja nesagledive”, navedeno je u saopćenju.