Foto/ Naselje Dobrinja ukrašeno novim cvjetnim aranžmanom

Bulevar branilaca Dobrinje, odnosno arle na šetališu u naselju Dobrinja još jedna je lokacija koju su ekipe preduzeća uredile novim cvjetnim dekorom, saopćili su iz KJKP “Park” Sarajevo.

Kako su naveli, zanimljive cvjetne motive u zelenom pojasu u arlama duž cijelog šetališta izrađene su od cvjetova begonie, dalie, gazanie, impatiensa. Cvijeće i to ukupno 4.740 komada zasađenih u protekla dva dana proizvod je Parkovog rasadnika u Nedžarićima. Uređenje dobrinjskog šetališta ekipe Parka uradile su u okviru akcije uređenja sarajevskih parkova, šetališta i površina u KS novim sezonskim cvijećem.

Također, akcija se realizira u saradnji sa Ministarstvom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS. Novo sezonsko cvijeće šetalište u Bulevaru branilaca Dobrinje krasit će sve do kasne jeseni, kao i druge površine ukrašene tokom maja u Kantonu Sarajevo.

Inače Park je akciju sadnje sezonskog cvijeća započeo u prvim danima ovog mjeseca, a do sada novi cvjetni dekor imaju gredice na zelenim površinama u Starom Gradu, Centru, Novom Sarajevu, Novom Gradu, na Ilidži, u Vogošći. Ove aktivnosti bit će nastavljene i narednih dana“, navode u saopćenju.