Foto/ Završena sedmica mode “čedne garderobe“: Sarajlije oduševile kreacije dvije poznate dizajnerke

Sedmica mode „čedne garderobe“ je iza nas, a Sarajevu su se predstavila da velika dizajnerska imena, Sedžda Zukorlić i Zeina Maličbegović.

Trg ispred BBI centra bio je neprepoznatljiv ove sedmice, a osim kreativaca i umjetnika koji su predstavili svoje ručne radove pažnju posjetilaca posebno su zaplijenile dvije modne revije.

Sedžda Zukorlić već je prvog dana predstavila svoju kolekciju “Oriental Pearl“, za koju kaže da je rađena sa mnogo ljubavi i posvećenosti.

Temelj brenda Sedžde Zukorlić, čine haljine koje su spoj istoka i zapada, bošnjačkih i arapskih elemenata. Od 2013. godine, kada je nastao ovaj brend, uspješno sarađuje s klijentima iz svih balkanskih država, te klijentima iz Sjedinjenih Američkih Država, Europske unije,  Kuvajta, Katara i Emirata.

Brend Zeina & Zara Abaya COUTURE daje akcenat unikatima, neobičnim krojevima koje pokrivaju tijelo na pristojan način, ali tkaninama koje su jako kvalitetne, do kojih se u BiH ne može doći, poput ručno šivenog kamenja, veza, i 100% svile. Ovaj brend plasira svoje proizvode širom svijeta. Upravo je ovaj brend i zatvorio festival kolekcijom „Melek Rania“. Kreirale su ga dvije sestre Zeina i Zara iz Bosne i Hercegovine, nudeći svim ženama izuzetno kreativne komade odjeće od najkvalitetnijeg italijanskog platna.

Svojim prisustvom ovaj događaj uveličali su i bivši načelnik Općine novo Sarajevo Nedžad Koldžo i aktuelni dogradonačelnik Sarajeva Haris Bašić.

Organizatori, Udruženje Naš koncept i Asocijacija kreativaca, izuzetno su zadovoljni odzivom publike i kreativaca.

Zaista sam ponosna na ovaj događaj koji se desio u Sarajevu, a koji je plijenio veliku pažnju ljubitelja ovakve gardarobe. Isto tako, veliki broj turista je propratio obje modne revije. Također, već imamo dogovore za narednu godinu s poznatim, svjetskim modnim dizajnerima, koji žele da svoje radove pokažu u Sarajevu. Ja sam lično prezadovoljna posjetama, sa kvalitetom ponude koju nude naši modni dizajneri, ali naravno i dizajneri nakita te različiti umjetnici. Mislim da je ovogodišnja ponuda premašila sve dodsadašnje“, kazala je organizatorica Merjem Muharemović.

Sarajevo Modest Fashion Festival je pokazao da su građani i turisti željni modnih dešavanja. Te da u glavnom gradu BiH nedostaje događaja ove vrste. Mi smo i u julu na Lucky Festivalu kreativnosti i sad na festivalu ‘čedne garderobe’ pokazali da umjetnost i moda nisu privilegija malobrojnih. Možemo da najavimo i dolazak svjetskih imena na oba festivala, naravno, uz podršku sponzora“, dodala je Aida Korman, naša poznata dizajnerka i također organizatorica festivala.