Osmogodišnjak koji se bori protiv teške bolesti dobio rođendansku proslavu iz snova

Riley Rejniak, osmogodišnjak koji se drugi put bori protiv neuroblastoma, dobio je rođendansku zabavu iz snova. 23. maja 651 vozilo došlo je da pozdravi mališana i uljepša mu njegov dan.

Dječak Riley iz Pensilvanije, mahao je dok su stotine automobila, motocikala i vozila hitnih služb vozili na sigurnoj udaljenosti kako bi proslavili Rajlijev borbeni duh i rođendan.

Njegova majka Ashley Rejniak bila je dirnuta njegovom reakcijom i količinom ljubavi koju je primio. Rekla je da nije ni slutila koliko ljudi je dotakla njegova borba. Kako kaže, znala je da ga voli njihova zajednica, ali količina poklona, balona, divnih riječi koje je ove godine primio je bila nevjerovatna.

Rajliju je prvi put dijagnosticiran neuroblastoma faze 4, 25. aprila 2017. Kancerozni tumor pronađen je u njegovom stomaku, ali je prisutan i u koštanoj srži, rekli su Rileyjevi roditelji.

U 2019. godini dječaku se rak koštane srži vratio. Imao je kupno 16 rundi hemoterapije, 12 krugova zračenja, pet ciklusa imunoterapije i transplataciju matičnih čelija.

Njegovi roditelji objasnili su da iako boluje od teške i naporne bolesti, Rajli nikada nije izgubio želju za životom. Kada se rak vratio, njegovi roditelji su bili očajni, ali je Rajli samo rekao “mene to ne brine”. Taj citat su odštampali na poleđini majica koje je njegova porodica nosila na paradi iznenađenja za Rajlijev rođendan.

Ashley je rekla da se Rileyjev karcinom može ponovno vratiti, ali do sada ljekari nisu pronašli nove tragove bolesti.

Porodica je proslavila dječakov rođendan kao i ove lijepe vijesti.

Riley je rekao da je ovo najbolji rođendan koji je ikada imao.