Uslovi korištenja

Uslovi korištenja web portala Sarajevska sehara


Korištenjem web portala Sarajevska sehara, kao i svih njegovih dijelova i podstranica koje su u vlasništvu kompanije „ROOT Media Group“ – Sarajevska sehara (u nastavku SarajevskaSehara.com) automatski prihvatate sve važeće uslove korištenja.


Web portal SarajevskaSehara.com, kao niti njegovi dijelovi i podstranice, ne smije se koristiti u nezakonite svrhe, niti za promociju istih.


Korisnici/ posjetitelji su dužni redovno se informisati o uslovima korištenja, te se smatra da su korisnici koji kontinuirano koriste portal SarajevskaSehara.com, kao i sve njegove dijelove i podstranice, upoznati s važećim uslovima korištenja, te da su ih razumjeli u potpunosti.

 1. Web portal SarajevskaSehara.com
  „ROOT Media Group“ – Sarajevska sehara korisnicima/ posjetiteljima u najboljoj namjeri osigurava korištenje sadržaja web portala SarajevskaSehara.com. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje portala, ukoliko ne krše uslove korištenja.

  Web portal SarajevskaSehara.com sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane korisnika/posjetitelja, kao i linkova na druge web stranice.
  SarajevskaSehara.com ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem, sve sadržaje koristite na vlastitu odgovornost.

  Korištenje sadržaja dozvoljeno je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije. Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima označava da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od 18 godina.
 2. Autorska prava
  SarajevskaSehara.com je nositelj autorskih prava nad svim vlastitim sadržajima (tekstualni, vizualni i audio materijali, baze podataka i programerski kodovi). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela web portala smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je sudskom procesu.

  Korisnik koji smatra da je SarajevskaSehara.com povrijedio njegova autorska prava takav sadržaj odmah prijaviti redakciji portala. Prijave će se razmotriti odmah, u slučaju utvrđivanja povrede, redakcija će u najkraćem roku ukloniti sporni sadržaj.
 3. Nedozvoljeni sadržaj
  Prilikom korištenja web portala SarajevskaSehara.com nije dozvoljeno:
  • Koristiti komunikacijske servise za piramidalne sheme, lančana pisma, junk mail, spam ili bilo koji drugi oblik slanja komercijalnog ili drugog sadržaja,
  • Maltretirati, ugrožavati, vrijeđati, prijetiti, obmanjivati ili na bilo koji način vrijeđati prava drugih korisnika naših i tuđih komunikacijskih servisa,
  • Objavljivati i distribuirati nedoličan, vulgaran, nepristojan ili nezakonit sadržaj,
  • Uploadovati ili širiti sadržaje zaštićene autorskim pravima,
  • Uploadovati file-ove koji sadržavaju viruse ili bilo kakav software koji može nanijeti štetu,
  • Kršiti bilo koji važeći zakon.
 4. Pravila komentarisanja
  Svim korisnicima portala SarajevskaSehara.com strogo je zabranjeno:
  • Prijetiti drugim korisnicima, novinarima, administratorima ili subjektima u tekstu,
  • Iznošenje uvreda ili vrijeđanje bilo koje osobe ili grupe na temelju nacionalne, rasne, spolne, vjerske ili druge pripadnosti te govor mržnje i propagiranje nasilja,
  • Prikupljanje i objavljivanje ličnih podataka.
 5. Promjene i dopune pravila
  SarajevskaSehara.com zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili dopuni ove Uslove korištenja. O važnim promjenama i dopunama, SarajevskaSehara.com može obavijestiti korisnike putem maila ili objavljivanjem novih uslova korištenja na portalu.
 6. Kontaktirajte nas
  Ako imate bilo kakvih pitanja ili pritužbi u vezi s ovim Uslovima korištenju, možete nam poslati e-mail ili nas kontaktirati na: urednik@sarajevskasehara.com