Danas počinje 26. izdanje Sarajevo Film Festivala

Danas u glavnom gradu Bosne i Hercegovine počinje 26. po redu Sarajevo Film Festival.

Zbog cjelokupne epidemiološke situacije, ovogodišnji Sarajevo Film Festival održat će se u periodu od 14. do 21 avgusta u online formatu.

Postavljanje crvenog tepiha ispred Narodnog pozorišta podsjeća na početak festivalskih dana i noći, međutim, ove godine on ima samo simbolično značenje, jer se Sarajevo Film Festival prvi put održava u online formi.

Ovogodišnji SFF bit će otvoren večeras svjetskom premijerom filma “Koncentriši se, baba” Pjera Žalice na online platformi ondemand.sff.ba. Ovaj film kao i sva ostala filmska ostvarenja iz regije i čitavog svijeta posjetitelji festivalske platforme moći će gledati sedam dana nakon prvog dana prikazivanja.

Prije samog početka filma, publiku širom svijeta iz Sarajeva će pozdraviti direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra.

Voditeljica ceremonije otvaranja ovogodišnjeg izdanja Sarajevo Film Festivala, koji se održava online, bit će bosanskohercegovačka glumica Belma Salkunić, koja je ostvarila glavnu ulogu u novom filmu Ognjena Sviličića, “Glas”.

Ondemand.sff.ba bit će centralno mjesto za sve filmove, programe i sadržaje 26. Sarajevo Film Festivala, ne samo za publiku u Bosni i Hercegovini, već i za ljubitelje filma u regionu i svijetu.