Serije koje biste trebali pogledati ove jeseni

Jesen je kao stvorena za uživanje u omiljenim TV serijama, a ako ste u potrazi za nekim novim naslovima, na pravom ste mjestu.

Donosimo vam nazive odličnih serija koje biste trebali pogledati ove jeseni.

Bordertown je serija u kojoj finski detektiv pokušava riješiti zločin i zadržati svoju porodicu na okupu u isto vrijeme. To je kriminalistička serija koju bismo čak u nekim trenucima mogli uporediti sa serijalima o Sherlocku Holmesu. Ako ste ljubitelj ovog žanra, ova vas zanimljiva finska serija neće razočarati.

Serija u kojoj biste mogli uživati je i nagrađivana kriminalistička mini-serija Persona za koju je glavni glumac Haluk Bilginer osvojio Emmy za najboljeg glumca. Glavni lik Agâh 65-godišnji je penzioner kojem je dijagnosticiran Alzheimer te on odluči iskoristiti svoje novo zdravstveno stanje za ubistvo koje je planirao godinama.

Serija Noćni upravitelj snimljena je prema istoimenom špijunskom romanu Johna Le Carréa, a o njenom uspjehu najbolje govore čak 44 nominacije te 17 osvojenih prestižnih nagrada.

Glavni lik je britanski vojnik Jonathan Pine (Tom Hiddleston) kojeg regrutira tajna agentica Burr (Olivia Colman) kako bi pratio vladajuće krugove Londona i Washingtona, gdje se navodno krije veza između obavještajne službe i nelegalne prodaje oružja. Kako bi se ubacio u krug krijumčara, Jonathan i sam postaje kriminalac.

Jedna od šarmantnijih serija koju biste svakako trebali pogledati ove jeseni je srbijanska serija “Jutro će promeniti sve”. Ako su vam poznata porodična okupljanja na kojima vaši roditelji lažu da ste uspješniji nego što to zaista jeste, uživat ćete u ovoj seriji.

Priča je to o milennialsima koji „pate“ za izgubljenom mladošću i prolaze kroz svakakve krize. S ovom su se serijom poistovjetili mnogi – oni koji još možda nemaju posao, porodicu, nisu završili školovanje, ali i svi oni koji jednostavno još uvijek traže sebe. Glavni likovi serije pokušavaju shvatiti što će dalje, a to je u seriji prikazano na dosta realan i iskren način, zbog čega bi vam se upravo ova serija i mogla svidjeti.

Glumačka postava s ponajboljim glumcima ovih prostora, odlični vizualni efekti i fenomenalna scenografija samo su neki od razloga zbog kojih trebate pogledate seriju “Senke nad Balkanom”. Radnja serije odvija se pokraj dvadesetih godina prošlog stoljeća u Beogradu gdje se događa niz ubojstava iza kojih stoji kriminal i visoka politika.

Seriju koja je prožeta povijesnim činjenicama i fikcijom mnogi nazivaju balkanskim Peaky Blindersima. Glumačka imena koja se pojavljuju u seriji su: Dragan Bjelogrlić, Andrija Kuzmanović, Nikola Đuričko, Marija Bergam, Srđan Todorović, Bojan Navojec, Goran Bogdan i mnogi drugi.