Foto/ Kina: Replika Titanika je trenutno u izradi

Za one koji su se uvijek pitali kako bi bilo biti putnik na Titaniku, tematski park u Kini trebao bi pružiti najbliže iskustvo koje čovjek može dobiti.

Masivna replika potopljenog okeanskog broda sada je u izgradnji u okrugu Daying u provinciji Sečuan.

Nazvan “Nepotopljivi Titanic”, brod je potpuno iste veličine kao i original – dužine 269,06 metara i širine 28,19 metara.

Središnji dio tematskog parka zvanog Romandisea, imat će iste sadržaje svog imenjaka, uključujući banket sale, pozorišta, osmatračnice i bazen. Gosti će moći platiti noć na brodu koji će biti trajno usidren u rezervoaru u rijeci Qijiang, oko 130 kilometara od glavnog grada provincije Chengdu, nekoliko stotina milja od mora.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Godine 2018-te, australijska kompanija Blue Star Line objavila je da se radovi počinju na Titanicu II nakon dužeg odlaganja. Promoviran je kao identična kopija zloglasnog broda, u kojem se nalazi 835 kabina za smještaj 2.435 putnika.

Prvo putovanje trebalo je da se održi 2022. godine, međutim web stranica kompanije nije ažurirana od 2018. CNN je kontaktirao Blue Star Line radi komentara o statusu broda, piše CNN.