FK Sarajevo se s punim plijenom vraća iz Prijedora

Fudbaleri Sarajeva su u četvrtom kolu Premijer lige BiH slavili sa 0:2 na gostovanju Rudaru u Prijedoru, a to je drugi trijumf sezone za bordo momke.

Iskupili su se tako donekle za očajnu igru i poraz protiv Zrinjskog, a do pobjede su bordo tim danas nosili sjajni Darko Bodul i Dražen Bagarić. Bodul je asistirao za prvi gol Bagariću, a bio je asistent i kod autogola Mandića za 0:2.

Rudar je bio jako opasan od samog starta i dosta konkretniji od Sarajeva, a prvu priliku su domaći imali u 9. minuti kada Jakupović šutira malo pokraj gola.

Potom je deset minuta poslije Rudar imao novu sjajnu šansu. Prvo je udarac Pekije izblokiran, a lopta dolazi do Clarismarija, čiji udarac sjajno brani Dizdarević.

Onda u 23. minuti Sarajevo praktično ni iz čega dolazi do vodstva. Dizdarević je ispucao jednu loptu, Bodul je uspijeva prebaciti ka Bagariću, a napadač Sarajeva se dobro snalazi i lobuje golmana Šćekića za 0:1 vodstvo bordo tima.

Samo četiri minute poslije moglo je Sarajevo i do drugog gola, ali Bagarić je izblokiran u posljednji tren nakon dodavanja Kobiljara. Svemu je prethodila velika greška igrača Rudara, koji su prodali jednu loptu na sredini terena.

Prijetio je nakon toga Pekija nakon kornera, a u 39. minuti Sarajevo stiže do drugog gola. Bodul je centrirao, a nespretno je reagovao Mandić i prevario svog golmana Baćaka. Lopta je završila u mreži i to je 0:2.

U samom finišu prvog dijela je dobru šansu imao i Burazor, ali je bio malo neprecizan.

Sarajevo je u 54. minuti moglo riješiti pitanje pobjednika, ali Rijad Kobiljar je promašio kolosalnu priliku. Izašao je sam pred Šćekića, mogao je birati gdje će šutati, ali on je loptu poslao pored gola.

Rudar je potom pokušao napraviti pritisak i vratiti se u meč, ali Sarajevo se rutinski branilo u nastavku. U 71. minuti je Knežević nakon centaršuta s desne strane šutirao pored gola.

U finišu je dvije dobre šanse imao Cmiljanić, a na drugoj strani je prijetio neugodni Amoah, no, bezuspješno.

Do kraja nije bilo promjene rezultata pa je Sarajevo slavilo 0:2 i upisalo tri boda.