Preminuo Willie Garson, poznat po ulozi u seriji “Seks i grad”

Willie Garson, najpoznatiji po ulozi Stanforda Blatcha u hit HBO seriji iz 90-ih godina prošlog stoljeća, preminuo je juče u 58. godini nakon duge borbe s rakom.

Njegove kolege iz serije “Seks i grad”, kao i mnogi drugi, izrazili su žaljenje povodom glumčeve smrti. Kim Catrall je rekla kako je njegova smrt veliki gubitak za “Seks i grad” porodicu, dok su se Kristin Davis i Cynthia Nixon osvrnule na to kako je Garson bio veseo, duhovit, prijateljski nastrojen, te kako je sa njim bilo lijepo raditi.

Garson se trebao pojaviti i u nastavku serije, koji se trenutno snima, ali nije poznato koliko je njegovih scena uspjelo biti snimljeno prije njegove smrti.

Glumac je imao dugu i uspješnu karijeru, glumeći u više od 75 filmova i pojavljujući se u više od 300 epizoda televizijskih serija.

Vijest o njegovoj smrti objavio je njegov usvojeni sin Nethan Garson, koji se od oca oprostio emotivnim tekstom na Instagramu.

Mnogo te volim, tata. Počivaj u miru. Drago mi je da si sa mnom podijelio sve svoje avanture i uspio postići toliko mnogo. Tako sam ponosan na tebe“, napisao je Nathen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nathen Garson (@nathen_garson)