Foto/ Kako vam se sviđa kako je ukrašen grad za Božić? Pogledajte galeriju fotografija

Mnogi građani ove godine se žale na “siromašno” ukrašen grad.

Ne možemo reći da su pogriješili, obzirom da sve stane u tu jednu riječ.

Zapravo je bilo i upitno da li i kada ćemo dobiti ukrase, pa je ministar Enver Hadžiahmetović u posljednjem trenutku potvrdio da će do Božića grad biti okičen.

Ipak, moramo istači da je ranijih godina, posebno prije dvije zime, grad bio mnogo bogatije okičen. Ovo se posebno odnosi na ulicu Sarači koju je krasilo mnoštvo lampiona.

Ni društvene mreže ne njeguju ovogodišnje ukrašavanje ulica. Brojni sugrađani kritikuju vlasti.

Bitno je napomenuti da osim što je Sarajevo jedan od rijetkih gradova u regionu koje neće imati javni doček, iako epidemiološka situacija nije toliko grozna. Gradonačelnica Benjamina Karić i Gradsko vijeće odlučili su novac preusmjeriti za liječenje bolesne djece.

Sjajno je to, ali bi za to trebali postojati posebni fondovi tako da liječenje djece ne bi trebalo ovisiti hoće li se građani zabaviti ili ne, te hoćemo li biti centar regiona ili ne.

Osim toga Sarajevo je uskraćeno i za Holiday Market koji je zamijenjen drastično manjom “Zimom na Vilsu”.

Skenderija je opravdala svoju “Zimsku čaroliju”, što se vidi i po brojnim posjetiocima (što se ne može reći za druge).

Ono što najviše razočarava jesu tržni centri koji su očigledno ove zime mnogo štedili, pa su trgovi jedva i okičeni. Ispred BBI centra nalazi se svega par kugli i malo lampiona po stablima.

Ispred Sarajevo City Centra nalazi se samo ime grada ukrašeno lampionima, dok je prije dvije godine to bilo mnogo drugačije s ogromnim jelenima i brojnim ukrasima.

Pogledajte galeriju.