Muškarac bježeći od sudske policije skočio u Neretvu, uhapšen dok je bježao u Crnu Goru

U Mostaru se danas prijepodne dogodio dramatičan slučaj kada je nakon potjere za Muhamedom A., povrijeđen sudski policajac na lokalitetu Mejdan u blizini Arhiva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Muhamed A. je pobjegao sudskoj policiji, navodno, iz zgrade Općinskog suda Mostar, nakon čega su se oni dali u potjeru za njim.

Bjegunac je protrčao kroz dvorište Arhiva, a nakon što je došao do obale Neretve skočio je u rijeku te je prema nepotvrđenim informacijama s lica mjesta uspio isplivati, piše Avaz.

Kako je potvrđeno iz MUP-a Hercegovačko- neretvanskog kantona, jedan od sudskih policajaca se u tom trenutku poskliznuo s litice prema obali, ali se, srećom, uspio zaustaviti na obali te ga je s težim povredama ekipa Hitne pomoći odvezla do bolnice.

Na licu mjesta su intervenirali pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar koji su povrijeđenog policajca izvukli te ga predali ekipi Hitne pomoći.

Muhamed A. je, inače, odranije poznat policiji po vršenju raznih krivičnih djela, a navodno, nedavno je promijenio je i prezime.

Muhamed je u konačnici uhapšen u poslijepodnevnim satima na južnom izlazu iz Mostara, potvrđeno je iz MUP-a Hercegovačko- neretvanskog kantona.

Kako piše Avaz, odmah nakon dramatičnog događaja policija je organizirala potjeru širih razmjera, a ubrzo su došli do saznanja da je Ajanić kontaktirao jednog poznanika kako bi ga prevezao do Crne Gore.

Nedaleko od naselja Buna, južno od Mostara, policija je zaustavila automobil u kojem se sa svojim poznanikom nalazio Ajanić, nakon čega ga je lišila slobode.

J. se u namjeri da dođe do njega poskliznuo s litice prema obali Neretve pri čemu se teško povrijedio.