Danas sunčano uz postepen porast naoblake, u drugom dijelu dana mogući pljuskovi

Jutros je na sjeveroistoku Bosne pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima, dok je u ostatku zemlje pretežno sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 08 sati iznosile su: Bjelašnica 5; Ivan Sedlo, Sokolac 8; Bugojno 9; Široki Brijeg 10; Sarajevo 11; Drvar, Livno, Zenica 12; Banja Luka, Prijedor, Srebrenica 13; Bihać, Trebinje, Tuzla, Zvornik 14; Bijeljina, Sanski Most 15; Mostar 16; Neum 18 °C.

Danas će u sjeveroistočnim i istočnim područjima Bosne prije podne preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima, koji mogu biti praćeni i grmljavinom.

U ostatku zemlje sunčano uz umjeren razvoj oblačnosti tokom dana, što može usloviti lokalne pljuskove.

Vjetar u Hercegovini i jugozapadu Bosne slab do umjeren zapadni i jugozapadni, u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu do 28 °C.

U Sarajevu sunčano uz umjeren porast naoblake. U drugom dijelu dana su mogući lokalni pljuskovi. Dnevna temperatura oko 24 °C.

Bez značajnih promjena narednih dana

U petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne jači razvoj oblačnosti u centralnim, istočnim, sjevernim područjima Bosne, kao i ponegdje na istoku i sjeveru Hercegovini može usloviti lokalne pljuskove koji mogu biti praćeni grmljavinom.

Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne zapadni i jugozapadni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu i sjeveru zemlje do 18, a dnevna od 22 do 28 °C.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i dio večerni u većem dijelu Bosne se očekuje kiša i lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne intenzivnije padavine.

Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i na jugozapadu Bosne južni i jugozapadni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 29 °C.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, veći dio dana, južni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 16 do 22, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 25 °C.

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Vjetar slab u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne zapadni i jugozapadni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 28 °C.