Oduzeto vozilo od višestrukog povratnika u činjenju saobraćajnih prekršaja, ima dug od 45.000 KM neplaćenih kazni

Sarajevska policija u subotu je u poslijepodnevnim satima oduzela još jedno vozilo od višestrukog povratnika u činjenju saobraćajnih prekršaja.

Prilikom kontrole vozila “Opel” kojim je upravljao A.S. rođen 1984. godine iz Sarajeva, ustanovljeno je da upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita.

Također, detaljnim provjerama utvrđeno je da im dug od gotovo 45.000 KM po osnovu neplaćenih kazni.

Dana 11.05.2024. godine oko 12:15 sati u ulici Muhameda Hadžijahića, općina Centar, policijski službenici PU Centar zaustavili su i kontrolisali motorno vozilo ‘Opel’, vlasništvo H.A., kojim je upravljao vozač A.S. (1984) iz Sarajeva.

Prilikom kontrole, policijski službenici su utvrdili da vozač vozilom upravlja bez položenog vozačkog ispita. Daljnjim provjerama u evidencijama RNK i PE utvrđeno je da imenovani ima dug po osnovu neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 44736,20 KM, te da je povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu-Prekršajno odjeljenje, protiv vozača će biti podnijet Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz člana 184. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH“, saopćeno je iz MUP-a KS.