Policija saopćila detalje tučnjave ispred Mašinske škole: Jedan maloljetnik zadobio težu povredu glave, drugi uhapšen

MUP Kantona Sarajevo saopćio je više detalja nakon tučnjave koja se danas desila ispred Srednje Mašinske škole u Sarajevu.

Kako navode riječ je o maloljetnicima.

Izlaskom na teren, policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je riječ o maloljetnicima. Maloljetnik, koji je učenik Srednje ugostiteljsko-turističke škole je zadobio povredu glave tvrdim predmetom“, saopćeno je iz MUP-a.

Dalje navode da povrijeđenom maloljetniku konstatovane su teške tjelesne povrede i hospitaliziran je, a drugi maloljetnik je lišen slobode.

Na KCUS-u mu je konstatovana teška tjelesna povreda i zadržan je na opservaciji. Drugi učesnik, učenik Srednje mašinske tehničke škole, pristupio je u pratnji roditelja u PU Centar. Obaviješten je dežurni tužilac KTKS, te je nakon obavljenog uviđaja, maloljetnik – učenik SMTŠ, lišen slobode zbog krivičnog djela Teška tjelesna povreda (član 172. KZ FBiH).

Shodno Zakonu o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku FBiH, druge informacije neće biti saopćavane”, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, prije nekoliko dana u Sarajevu je zabilježeno još jedno vršnjačko nasilje gdje je jedan učenik drugu nanio povrede oštrim predmetom koje su kvalifikovane kao ubistvo u pokušaju.