Video-foto/ Porodica Adema Šumana kuda god da krene morat će gledati lik Farisa Pendeka!

Za koji dan fasadu zgrade na njegovoj Čengić Vili krasit će lik Farisa Pendeka, dječaka čiju je mladost prekinuo Adem Šuman početkom godine.

Od sada, kuda god da krene Šumanova porodica iz Buča Potoka morat će gledati lik Farisa i sjetit će ih kakav je zapravo monstrum.

Podsjetimo i da je na sjednici OV Novi  Grad Sarajevo krajem aprila upućena inicijativa da se most na Otoci na kojem je i okončao život mladog Farisa nazove po njemu.

@sarajevskaseharamedia Faris Pendek uskoro će dobiti svoj mural na njegovoj Čengić Vili #sarajevo #sarajevotoday #sarajevo🇧🇦 #farispendek #ademsuman #penda #cengicvila #cengicvila2 #mural #muralist ♬ Summer Vibes – GRLN

Njega je Šuman upucao na raskrsnici u vozilu, a kada je prešao dati most preminuo je u istom vozilu.

Naš Faris je početkom ove godine mučki i hladnokrvno ubijen, upucan je na raskrsnici na Otoci, i nakon što je prešao most, preminuo je. Most na Otoci simbolizira Farisov život, stoga smatramo da ovaj most treba biti trajna opomena i uspomena na Farisa”, poručeno je povodom pokretanja prijedloga.

Dodaje se da je Faris ostavio neizbrisiv trag svojim talentom i blagim karakterom, a njegova prerana smrt treba nas sve potaknuti da mijenjamo sebe i društvo kako bismo osigurali da se takve tragedije više ne ponavljaju.

Neka most nazvan po njemu bude trajni spomen na njegovu mladost i talent, te podsjetnik da svako dijete zaslužuje priliku ostvariti svoje snove”.

Prijedlog je iznio vijećnik Mirza Memišević u ime Akademije fudbala Sparta, uz saglasnost porodice ubijenog.

Prilikom uviđaja u vozilu u kojem je bio Faris sa drugovima pronađen je keks Plazma i sok, a u Šumanovom kesica “spida”. To sve samo po sebi govori…