Danas pretežno sunčano, novo naoblačenje i padavine krajem dana i tokom noći

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 08 sati iznosile su: Bjelašnica 7; Sokolac 11; Bugojno, Livno, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica 15; Banja Luka 16; Široki Brijeg, Zenica 17; Bihać, Trebinje, Tuzla 18; Bijeljina, Gradačac 19; Mostar 20; Neum 22 °C.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne kiša i lokalni pljuskovi, koji mogu biti praćeni grmljavinom, se očekuju u centralnim, zapadnim, sjeverozapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i istoku Hercegovinie.

Tokom noći padavine u većem dijelu Bosne. Lokalno jači pljuskovi u zapadnim i sjevernim područjima naše zemlje, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 23 do 29 °C.

U Sarajevu sunčano uz postepeno naoblačenje poslije podne. Kiša i lokalni pljuskovi se očekuje krajam dana i tokom noći. Dnevna temperatura oko 26 °C.

Kakav nas početak sedmice očekuje?

U ponedjeljak, sutra, pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Širom zemlje su mogući lokalno jači pljuskovi, praćeni jakim udarima vjetra i gradom. U drugom dijelu dana padavine postepeno prestaju uz djelimično razvedravanje.

Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 °C.

U utorak u Bosni umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Poslije podne lokalni pljuskovi su mogući u centralnim i zapadnim područjima Bosne.

Vjetar slab do umjeren u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu i sjeveru do 20, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 °C.

U srijedu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Sredinom dana ponegdje na istoku i sjeveroistoku Bosne je moguć slab lokalni pljusak.

Vjetar slab u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 °C.

U četvrtak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Vjetar slab, uglavnom, istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, a dnevna od 24 do 30, na jugu do 32 °C.