Preminuo golman fudbalske reprezentacije Crne Gore Matija Šarkić

Strašne vijesti probudile su crnogorsku fudbalsku javnost, stigla je vijest kako je reprezentativac Crne Gore Matija Šarkić preminuo.

Jutros oko 6:30 u Budvi, mladić je kako saznaje portal RTCG osjetio tegobe, njegovi prijatelji su odmah pozvali hitnu pomoć, međutim to nije spasilo mladog fudbalera.

Prije samo desetak dana Šarkić je impresionirano javnost u Crnoj Gori, odličnim odbranama portiv Belgijanaca. Crnogorci su bili sretni da se pojavio golman na kojem mogu računati dugoročno, ali prerana smrt rastužila je sve u našem susjedstvu.

Trenutno su policajci i nadležni organi na terenu, istražuju sve okolnosti ove tragedije, ali prve informacije ukazuju da riječ najjerovatanije o prirodnoj smrti, pišu mediji u Crnoj Gori.

Mladi Šarkić rođen je 1997. godine u Engleskoj 1997. godine, a bio je visok 194 centimetra. Šarkićev otac Bojan, bio je diplomata i ambasador Crne Gore u Velikoj Britaniji i Belgiji.

Omladinski pogoni Anderlechta i Aston Ville bili su Šarkičevi počeci, a seniorski debi imao je u Villi također 2020. godine.

Uslijedile su pozajmice u Wiganu, niželigašima Stratfordu i Havant & Waterlooville, kao i škotskom Livingstonu.

Zatim slijedi za Šarkića potpis sa Wolverhamptonom, a onda opet na pozajmicama u Shrewsburyju, Birmingham Cityju i Stokeu. Prošle godine Šarkić je nosio dres Miwalla.

Debi za selekciju Crne Gore imao je 2019. godine, a upisao je devet nastupa.

Šarkići su fudbalska porodica, jer je Matijin brat Oliver također fudbaler crnogorskog šampiona Dečića iz Tuzija.