U Sarajevu preminula prof. Mujesira Lukač Kala, uposlenici Srednje umjetničke škole oprostili se emotivnom objavom

U Srajevu je preminula profesorica u penziji Mujesira Lukač Kala, nekadašnja nastavnica Bosanskog jezika u Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti Sarajevo.

Ovu tužnu informaciju objavili su uposlenici škole koji su se emotivnom objavom oprostili od prof. Kale, kako su je zvali iz ljubavi.

Spavaj legendo, nedostajat ćeš nam. Draga Kala, predajem Ti ovaj, posljednji tekst, svjesna da on nije onakav kakav zaslužuješ, jer me ništa nije pripremilo na ovo. Iako sam vidjela da odlaziš, bilo je prebrzo i prebolno za sve nas koji Te volimo. (…) Nedostajat ćeš nam svima. Bila sam sigurna da ćeš živjeti zauvijek. Tolika je bila tvoja energija. Voli te tvoja Umjetnička zauvijek”, navodi se u objavi na Facebooku.

Uz fotografiju objavljen je i citat pjesme Miroslava Mike Antića “Nemoj nikad da se vraćaš kada jednom u svijet kreneš”.

Prof. Kala ispraćena je u penziju u januaru 2021. godine. Ispraćena je s mnoštvo riječi hvale svih uposlenika, uprave, ali i svojih učenika.

Svim poslovima profesorica je pristupala krajnje ozbiljno i savjesno. Pedagoškim radom osvjetljavala je put znanja svojim učenicima; na tome su joj zahvalni svi oni kojima je predavala i koje je inspirirala da se posvete ljepoti pisane riječi”, naveli su tada u ispraćaju.

Brojni bivši učenici i kolege oglasili su se povodom smrti najdrža profesorice emotivnim riječima.

Lagan put profesorice. Hvala vam što ste nam ukazali da je čitanje boravak i trajanje između početne i zadnje strane”, naveo je jedan od bivših učenika.