Uznemirujući video/ Stariji komšija pretukao mladića u holu zgrade u Beogradu

Na društvenim mrežama se pojavio snimak nasilja nad maloljetnikom navodno nastao u jednoj stambenoj zgradi na Novom Beogradu, a koji je zabilježen sigurnosnim kamerama.

Prema navodima, mladić je napadnut od strane svog starijeg komšije iz zgrade.

Na Instagram stranici Serbialive_beograd u opisu snimka, navodno se nalazi se i izjava roditelja napadnutog maloljetnika.

Jučer oko 18h, na Novom Beogradu u Ulici generala Ždanova, ničim izazvan, mog maloljetnog sina napao je komšija. Malo prije toga je u ulaz zgrade ušlo i dijete od osam godina koje srećom nije napadnuto. Gdje mi ovo živimo?“, napisali su roditelji tinejdžera.

Na snimku se može vidjeti kako stariji muškarac udara mladića koji mirno stoji u holu zgrade i ne uzvraća udarac, niti se brani, dok drugi muškarac posmatra situaciju.

Napad je iznenadan i agresivan, počevši od udarca nogom u stomak, a zatim udaraca pesnicom u glavu dok mu se približava licem u lice.

U jednom trenutku, napadač je čak udarao tinejdžera i štapom, piše Blic.

Na uznemirujućem snimku se jasno vidi kako nasilni muškarac viče na mladića, dok mu prijeteći pokazuje prstom, dok ga udara.

Ovaj snimak me je beskrajno potresao. Drago dijete, izvini za sve. Izvini zbog čovjeka koji te je napao, izvini zbog drugog čovjeka koji stoji i gleda. Izvini što je svet odraslih ovakav.. Ostani tako divno vaspitan i dobar, proći će i ovo vreme zla“, piše u jednom od komentara.

Ispituju se svi detalji napada na tinejdžera, kao i mogući motivi.