Video-foto/ Zvanično završen mural posvećen Farisu Pendeku, prijatelji i porodica priredili bakljadu

Lik Farisa Pendeka, dječaka čiju je mladost prekinuo Adem Šuman početkom godine, od danas će zvanično krasiti fasadu zgrade na njegovoj Čengić Vili.

U planu je postavljanje i česme sa klupom u blizini murala.

Njega je Šuman upucao na raskrsnici u vozilu, a kada je prešao dati most Faris je preminuo u istom vozilu.

@sarajevskaseharamedia Mural posvećen Farisu Pendeku zvanično je završen, prijatelji i porodica priredili bakljadu #sarajevo #sarajevotoday #sarajevo🇧🇦 #farispendek #ademsuman #penda #cengicvila #cengicvila2 #policija #mupks ♬ Minimal for news / news suspense(1169746) – Hiraoka Kotaro

U trenutku dok se sve to dešavalo pored njih je prošlo i policijsko vozilo koje se nije zaustavilo niti kada su mahali.

Prilikom uviđaja u vozilu u kojem je bio Faris sa drugovima pronađen je keks Plazma i sok, a u Šumanovom kesica “spida”. To sve samo po sebi govori…

Podsjetimo i da je na sjednici OV Novi  Grad Sarajevo krajem aprila upućena inicijativa da se most na Otoci na kojem je i okončao život mladog Farisa nazove po njemu.

Njega je Šuman upucao na raskrsnici u vozilu, a kada je prešao dati most preminuo je u istom vozilu.

Naš Faris je početkom ove godine mučki i hladnokrvno ubijen, upucan je na raskrsnici na Otoci, i nakon što je prešao most, preminuo je. Most na Otoci simbolizira Farisov život, stoga smatramo da ovaj most treba biti trajna opomena i uspomena na Farisa”, poručeno je povodom pokretanja prijedloga.

Dodaje se da je Faris ostavio neizbrisiv trag svojim talentom i blagim karakterom, a njegova prerana smrt treba nas sve potaknuti da mijenjamo sebe i društvo kako bismo osigurali da se takve tragedije više ne ponavljaju.

Neka most nazvan po njemu bude trajni spomen na njegovu mladost i talent, te podsjetnik da svako dijete zaslužuje priliku ostvariti svoje snove”.

Prijedlog je iznio vijećnik Mirza Memišević u ime Akademije fudbala Sparta, uz saglasnost porodice ubijenog.

@sarajevskaseharamedia Faris Pendek uskoro će dobiti svoj mural na njegovoj Čengić Vili #sarajevo #sarajevotoday #sarajevo🇧🇦 #farispendek #ademsuman #penda #cengicvila #cengicvila2 #mural #muralist ♬ Summer Vibes – GRLN