Još jedan divlji vozač ostao bez “omiljene igračke”: Vozio bez položenog vozačkog ispita, “nakucao” 8,5 hiljada KM kazni

Još jedan divlji vozač ostao je bez svoje “omiljene igračke” nakon policijske kontrole.

Naime, jučer su nešto prije 16 sati policijski službenici u Hadžićima kontrolisali vozilo “Škoda” kojim je upravljao A.K. rođen 1987. godine.

Ustanovljeno je da se radi o višestrukom povratniku u saobraćajnim prekršajima, da nema položen vozački ispit, te da ima gotovo 8,5 hiljada KM neplaćenih kazni.

Dana 21.07.2024. godine u 15:50 sati u ulici 6.mart, općina Hadžići, policijski službenici PU Hadžići i Trnovo su kontrolisali putničko motorno vozilo ‘Škoda’, kojim je bez položenog vozačkog ispita upravljao A.K., rođen 1987. godine, nastanjen u Sarajevu.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je imenovani višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 8.389,00 KM.

Od prekršitelja je privremeno oduzet predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini“, saopćeno je iz MUP-a KS.