Od 34-godišnjaka oduzeto vozilo u Hadžićima: Vozio pod dejstvom alkohola u vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilima

Još jedan nesavjesni vozač ostao je nakon policijske kontrole bez vozila.

Naime, policajci su u jutarnjim satima u nedjelju kontrolisali vozilo “Audi A4”, te je utvrđeno da vozilom upravlja pod dejstvom alkohola i u vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilom.

Također, napominje se da se radi o višestrukom povratniku u činjenju saobraćajnih prekršaja.

Dana 20.07.2024. godine u 00:35 sati u ulici Donji Hadžići, općina Hadžići, policijski službenici PU Hadžići i Trnovo su kontrolisali putničko motorno vozia ‘Audi A4’, kojim je upravljao A.Š., rođen 1990. godine, nastanjen u Sarajevu.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da 24-godišnjak upravlja vozilom pod dejstvom alkohola i u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršitelja je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini“, saopćeno je iz MUP-a KS.

Podsjetimo, još jedan divlji vozač nešto kasnije ostao je bez svoje “omiljene igračke” nakon policijske kontrole također u Hadžićima.

Tada su nešto prije 16 sati policijski službenici u Hadžićima kontrolisali vozilo “Škoda” kojim je upravljao A.K. rođen 1987. godine.

Ustanovljeno je da se radi o višestrukom povratniku u saobraćajnim prekršajima, da nema položen vozački ispit, te da ima gotovo 8,5 hiljada KM neplaćenih kazni.

Dana 21.07.2024. godine u 15:50 sati u ulici 6.mart, općina Hadžići, policijski službenici PU Hadžići i Trnovo su kontrolisali putničko motorno vozilo ‘Škoda’, kojim je bez položenog vozačkog ispita upravljao A.K., rođen 1987. godine, nastanjen u Sarajevu.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je imenovani višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 8.389,00 KM.

Od prekršitelja je privremeno oduzet predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini“, saopćeno je iz MUP-a KS.