Općina Centar vodu isporučuje cisternama mještanima Gorice nakon što su isključeni sa sistema zbog neplatiša

Iz Općine Centar su se oglasili navodeći da članovi Vatrogasnog društva Bjelave svakodnevno cisternama vode opskrbljuju mještane naselja Gorica po nalogu općinskog načelnika Srđana Mandića koji je ujedno i komandant Štaba Civilne zaštite Centar.

Ova odluka je uslijedila nakon što je prije nekoliko dana voda isključena svim mještanima Gorice zbog neplatiša koji su nagomilali veliki dug.

Iako su i tada apelovali iz Općine Centar da se uključi voda, iz KJKP “Vodovod i kanalizacija” su detaljno i javno naveli podatke koji ukazuju na to da većina dužnika račune nije plaćala od 2004. godine te da postoje korisnici koji ovom preduzeću duguju više od 270.000 KM.

Danas su iz Općine Centar naveli da će nastaviti distribuciju ptike vode navodeći da je ona osnovna ljudska potreba te su izrazili žaljenje što se, kako tvrde, stanovnici ovog naselja suočavaju s nepotrebnim isključenjem ovog resursa.

Ponovo apelujemo na KJKP ‘Vodovod i kanalizacija’ da građanima obezbijedi nesmetano vodosnabdijevanje, a da naplatu starih dugovanja ostvari na drugi način.

Još jednom ponavljamo da je isključiva nadležnost i odgovornost za vodovodnu i kanalizacionu mrežu na Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću ‘Vodovod i kanalizacija’. Nedopustivo je da stanovnicima cijelog naselja Gorica voda bude isključena zbog dugovanja pojedinaca, naročito u vrijeme ekstremno visokih temperatura vazduha”, poručili su iz Općine Centar.