Poznati identiteti osoba koje su uhapšene u Neumu nakon pokušaja ubistva muškarca na Šipu

Zbog pucnjave koja se sinoć desila u sarajevskom naselju Šip jutros su u Neumu uhapšeni Almedin i Sead Abazi.

Kako saznaje Dnevni avaz njima je vozilo presretnuto vozilo tokom vožnje, a s njima se nalazila i jedna ženska osoba.

Podsjećamo, oni su ranili A.R. te tom prilikom mu zadali teške tjelesne povrede.

Na području općine Neum, jutros u 09:30 sati, slobode su lišeni A.A. (1991) i S.A. (1980), oba iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo Pokušaj ubistva, dana 18.07.2024. godine, na štetu A.R. u ulici Branilaca Šipa.

U preduzetim radnjama lociranja, pronalaska i lišenja slobode osumnjičenih, ostvarena je saradnja sa OSA BiH i MUP HNK“, saopćeno je ranije iz MUP-a KS.

Ranije se policija oglasila s detaljima o trenutnom stanju ranjenog muškarca, ali i počiniteljima.

Podsjetimo, u sarajevskom naselju Šip sinoć je ranjen muškarac A. R., koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede.

Policijska uprava Centar Sarajevo je u četvrtak u večernjim satima obaviještena da je u ulici Branilaca Šipa, općina Centar, došlo do upotrebe vatrenog oružja usljed čega je muškarac A.R. (1985) iz Sarajeva zadobio tjelesne povrede.

Nakon što je ekipa Zavoda hitne medicinske pomoći povrijeđenom sinoć na mjestu događaja pružila prvu pomoć, on je prebačen na KCUS gdje je, van životne opasnosti, zadržan na daljnjem liječenju.

Uviđajem je rukovodila dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a obavili su ga pripadnici Uprave policije MUP-a KS.

Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela ‘Pokušaj ubistva’ policijski službenici su došli do saznanja koje dvije osobe se mogu dovesti u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela, te je raspisana operativna potraga i za njima se aktivno traga – potvrđeno je iz MUP-a KS.