Sarajevo dominiralo nad Spartakom, ali utakmica na Koševu završena bez pogodaka

Završena je prva utakmica drugog kola kvalifikacija za UEFA Evropsku konferencijsku ligu između Sarajeva i Spartaka.

Na kraju zadovoljniji mogu biti gosti koji su uspjeli odoliti napadima bosanskohercegovačkog predstavnika, utakmica je završena rezultatom 0:0.

Utakmica je počela otvoreno s obje starne. Već u petoj minuti bilježimo dobar pokušaj Mikovića glavom za goste ali lopta odlazi pored gola. Već u narednom napadu Sarajevo uzvraća preko Kyeremeha ali njegov udarac s gol-linije izbacuje jedan gostujući fudbaler, prenosi Sport Centar.

Uslijedio je potom period mirnije igre, uglavnom između dva šesnaesterca, da bi potom Sarajevo preuzelo potpunu inicijativu.

Najprije u 21. minuti Čataković loše zahvaća loptu nakon ubačaja Kyeremha, a potom Guliashvili odlično šutira sa 15 metara ali golman gostiju još bolje brani. Već u narednom napadu Kyeremeh je nakon jedne greške odbrane Spartaka pogodio stativu praznog gola s također 15 metara, lopta se odbila do Čatakovića koji ne uspijeva da je pospremi u mrežu jer je jedan igrač Spratka u posljednjem trenutku intervenisao na gol-liniji.

Tek u 35. minuti vidjeli smo i jedan pokušaj gostiju kada je Prohaska s distance pokušao da iznenadi golmana Sarajeva, ali bez uspjeha.

Dvije minute poslije vidjeli smo novu odličnu priliku za “Bordo tim”. Nakon još jedne greške večeras nesigurnog golmana Freliha, Kyeremh je glavom ostavio loptu za Guliashvilija a ovaj s nekoliko metara šutira u golmana Spartaka.

Drugo poluvrijeme je počelo vrlo dobrom prilikom za goste u 46. minuti kada je šut Azange bio izblokiran ispred skoro praznog gola Sarajeva.

Potom su fudbaleri Sarajeva uspostavili veći posjed nad loptom i kontrolu nad igrom, a u 58. minuti Kyeremeh šutira pored gola nakon jedne gužve. Tri minute poslije Čataković kasni na ubačaj Durakovića i tako propušta dobru priliku za Sarajevo.

Sarajevo je nastavilo sa pritiskom ali kako se kraj utakmice bližio, tako su i prave prilike kakve smo gledali tokom cijele utakmice sve bile rjeđe. Tek u 88. minuti vidjeli smo jedan opasan pokušaj gostiju kada je Paur sa preko 25 metara šutirao malo iznad gola Sarajeva.

Ni u tri minute nadoknade vremena nismo vidjeli mnogo uzbuđenja pa je tako utakmica završena bez golova i pobjednika, čime definitivno mogu biti zadovoljniji gosti iz Slovačke.

Uzvratna utakmica na rasporedu je za sedam dana, 01. augusta, u Trnavi.