Sarajevska policija oduzela moped od 20-godišnjaka, “nakucao” više od 11 hiljada KM neplaćenih kazni

Da sarajevska policija ne oduzima samo automobile višestrukim povratnicima u činjenju saobraćajnih prekršaja govori i podatak od jučer.

Naime, od 20-godišnjeg vozača oduzet je moped “Sonic Jiajue”.

Provjere policijskih službenika pokazale su da je F.S., rođen 2004. godine, višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, te da ima više od 11 hiljada KM neplaćenih kazni.

Dana 16.07.2024. godine u 20:20 sati u ulici Rustem-pašina, općina Ilidža, policijski službenici PU Ilidža su kontrolisali moped ‘Sonic Jiajue’, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao F.S., rođen 2004. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je 20-godišnjak višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 11.110,00 KM.

Od prekršitelja je privremeno oduzet moped, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini“, saopćeno je iz MUP-a.