U nedjelju druga brdska cestovna biciklistička trka “Krupac – Policija”

Ove godine ponovno se u Sarajevu organizuje brdska cestovna biciklistička trka u posljednjoj nedjelji jula, kao i prošle godine, pod organizacijom ARK Jukastrength.

Trka se vozi cestom prema Bjelašnici sa strane Krupca, gdje je i startna pozicija. Cilj trke je Dom policije na Igmanu, gdje će se najbolji biciklisti Bosne i Hercegovine okupiti u borbi za titulu državnog prvaka u cestovnom brdskom biciklizmu.

Svi zaljubljenici u biciklizam se pozivaju da dođu i okušaju na ovoj već kultnoj biciklističkoj ruti.

Trka će biti održana u nedjelju, 28.07.2024. godine, s početkom u 12:00 sati na lokalitetu Krupca.

Druga trka “Krupac – Policija” je službena trka Biciklističke Premier Lige BiH i ujedno Državno brdsko prvenstvo u cestovnom biciklizmu. Trka je otvorenog karaktera i dobrodošli su svi takmičari.

Cesta R442a, kojom se trka vozi, će biti zatvorena za saobraćaj od parkinga Kamenoloma u Krupcu do kružnog toka kod Doma Policije na Igmanu u trajanju od sat i trideset minuta, u periodu od 11:45 do 13:15.

Kako doći do staze na Stravi možete vidjeti klikom OVDJE.

Pored profesionalnih takmičara, nadamo se da ćete doći i svi vi koji vozite kao amateri, iako u vašim vožnjama nema ničeg amaterskog jer ste amateri samo zato što se ne takmičite, te uvećati naš događaj“, kazali su organizatori.

Prijave za trku traju do 27.07.2024. godine do 12:00 sati na e-mail: mmujezinovi@yahoo.com

Prijavu je moguće izvršiti i na dan trke uz doplatu.