Danas sunčano uz umjerenu oblačnost, mogući i lokalni pljuskovi

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

U jutarnjim satima lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući ponegdje u sjevernim i istočnim područjima Bosne, a poslijepodne u većem dijelu zemlje. Vjetar slab, sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura iznosiće od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 37 stepeni.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana su mogući pljuskovi i grmljavina.

Jutarnja temperatura od 17 do 19, a dnevna od 28 do 30 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Do kraja sedmice promjenjivo vrijeme

U četvrtak, sutra, u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost, ali ne i potpuno stabilno vrijeme. Uz jači razvoj oblačnosti će biti lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom koji su najizglednji u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne i istoku i jugoistoku Hercegovine.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19 °C, na jugu zemlje do 24 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35 °C.

U petak u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U drugom dijelu dana rijedak lokalni pljusak je moguć u centralnim i istočnim područjima.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19 °C, na jugu zemlje do 24 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36 °C.

U subotu u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19 °C, na jugu zemlje do 23 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36 °C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19 °C, na jugu zemlje do 24 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 37 °C.