Danas umjereno oblačno i vruće, moguća kiša krajem dana

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, dok se za Hercegovinu prognozira sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Poslije podne ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina, a tokom noći u većem dijelu Bosne, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Lokalno uz kišu moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjeren u sjevenim područjima Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni.

Najviša dnevna od 28 do 34, na jugu do 38 stepeni.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Krajem dana se očekuje i kiša. Najviša dnevna oko 35 stepeni.

Nakon kratkih padavina ponovo suša

Sutra, u subotu, u Bosni jutro pretežno oblačno vrijeme uz postupno smanjenje oblačnosti tokom dana. Lokalni pljuskovi sa grmljavinom se očekuju u jutarnjim satima i dio prijepodneva, a moguća je i pojava grada.

U Hercegovini sunčano uz umjeren razvoj oblačnosti poslije podne, što može uvjetovati slab lokalni pljusak. Vjetar slab veći dio dana sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura zraka od 15 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 25 do 31, na jugu do 35 stepeni.

U nedjelju sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblaka očekuje u Krajini i na sjeveru Bosne. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 26, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 37 stepeni.

U ponedjeljak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti.

Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 37 stepeni.