Inspekcija na Ilidži oduzela bicikla i romobile koji su bez odobrenja iznajmljivani na Velikoj aleji

Na Velikoj aleji na Ilidži oduzeti su bicikli i romobili koji su iznajmljivani bez odobrenja, a što je utvrđeno inspekcijskom kontrolom.

Kako su naveli iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo (KUIP KS), kantonalni tržišno-turistički inspektori su prilikom inspekcijskih nadzora u večernjim satima na području Velike aleje na Ilidži, zatekli veći broj osoba koji su, bez odobrenja za rad i odobrenja za zauzimanje javne površine, vršili iznajmljivanje bicikala i električnih romobila.

Inspektori su nadzor obavili u saradnji sa Službom komunalnih redara KJKP “Rad” i uz asistenciju policijskih službenika Policijske stanice Ilidža i Jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo.

Navedeni su iznajmljivali bicikla i romobile u srcu pješačke zone gdje je svakodnevno dolazilo do nezgoda i povreda uzrokovanih nesavjesnim korištenjem navedenih prijevoznih sredstava.

Ovom prilikom zatečena su 34 bicikala i 10 romobila, koji su kao predmeti vršenja prekršaja, privremeno izuzeti i deponovani u Direkciju za robne rezerve Kantona Sarajevo, do okončanja sudskog postupka koji su pokrenuti protiv četiri osobe.

KUIP KS koristi priliku da se posebno zahvali uposlenicima KJKP ‘Rad’ na profesionalnom angažmanu i saradnji, kao i policijskim službenicima Policijske stanice Ilidža i Jedinice za podršku MUP-a KS, koji su osigurali neometano djelovanje inspektora”, naveli su iz KUIP KS.

Na kraju su upozorili da će se sve zloupotrebe i nepravilnosti koje na bilo koji način ugrožavaju sigurnost građana, kao i svaka vrsta protuzakonitog rada, najstrožije sankcionisati.