Izvorišta i bunari za vodosnabdijevanje na kritičnom nivou, bunari gotovo na nivou na kojem se automatski gase pumpe

Izvorišta i bunari, iz kojih KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo vrši zahvatanje vode za redovno vodosnabdijevanje Sarajeva na kritičnom su nivou.

Ovo su potvrdili iz KJKP “ViK” medijima danas.

Jedan od bunara je, kako naglašavaju, gotovo dotakao nivo na kojem se pumpe automatski gase.

Njegova je akumulacija vode 25 metara u normalnim okolnostima rada, a trenutno je na nivou vode od 3,2 metra, a kritični nivo pri kojem automatski prestaje rad pumpe u svrhu zaštite opreme je tri metra.

Danas su izvršni direktori KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo Adnan Šerak i Nermin Kapidžija i rukovodilac Službe za mašinsko održavanje Esvada Kamenica obišli sa ekipom TVSA izvorište Bačevo odakle se osigurava najveća količina vode za potrebe stanovnika Kantona Sarajevo.

Službe KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo, ističu, danonoćno rade kako bi se održao sistem vodosnabdijevanja i kako bi korisnici imali vodu u ovom izuzetno izazovnom periodu ekstremnih suša.

Sve raspoložive ekipe i mehanizacija rade na otklanjanju kvarova na dotrajaloj vodovodnoj mreži, a vrši se i nadzor nad radom pumpnog sistema kako bi sve funkcionisalo u najboljem redu.