Naredne subote u Pionirskoj dolini bit će organizovan prvi Humanitarni bazar “Zajedno u školu”

Naredne subote sarajevska Pionirska dolina bit će domaćin prvog Humanitarnog bazara “Zajedno u školu”.

Kako ističu organizatori ovo je prilika da budemo humani, društveno korisni i odgovorni, pravi prijatelji i da ustanovama čiji članovi polaze u novu školsku godinu pomognemo i pružimo podršku.

U raznim radionicama Zavoda Pazarić, Centre za slijepu i slabovidnu djecu Nedžarići, Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju, SOS Dječija sela BiH, Udruženja “OAZA” nastaju nevjerovatne rukotvorine i predmeti koje djeca izrađuju i stvaraju sa svojim nastavnicima i profesorima.

Upravo u Pionirskoj dolini svi oni predstavit će vam svoje umjetničke kutke, a vi kupovinom i dobrovoljnim prilozima možete pomoći njihovo daljnje školovanje, nabavku školskog pribora, odlaske na izlete, ekskurzije, a ako se pokažemo dovoljno dobrim možda i nabavku određenih školskih pomagala.

Humanitarni bazar “Zajedno u školu” prilika je i da djeci sa poteškoćama u razvoju pomognemo u socijalizaciji, a kroz druženje i zabavu da prvu septembrsku subotu provedemo u prirodnom ambijentu.

Preduzeće Park i Pionirska dolina kao organizatori bazara, zajedno sa brojnim prijateljima, društveno odgovornim preduzećima Humanitarni bazar obojit će i mnoštvom zanimljivih sadržaja, poklonima za vaše mališane, zabavom, radionicama, druženjem i pjesmom.

Dođite nam da se družimo, veselimo početku nove školske godine i gradimo prijateljstva i mostove sa školarcima koji trebaju našu ljubav, pomoć i podršku“, navode organizatori.