Oglasili se iz škole gdje se dogodio masakr: “U teškim trenucima je važno pružiti podršku i solidarisati se”

Javna ustanova “Mješovita srednja škola” u Sanskom Mostu se oglasila nakon što se u objektu, koji dijele s Gimnazijom, dogodio stravičan zločin.

Naveli su da su duboko potreseni tragičnim događajem, te da je gubitak Nijaza Halilovića, Gordane Midžan i Nisvete Kljunić nepojmljiv gubitak.

Izražavamo najdublje saučešće porodicama i prijateljima svih koji su pogođeni ovim tragičnim incidentom. Naša srca su sa njima u ovim teškim trenucima“, navode iz “Mješovite srednje škole”.

Istakli su da kao obrazovna ustanova razumiju važnost podrške i solidarnosti u ovim situacijama, te da su u stalnom kontaktu s “JU Gimnazijom Sanski Most”.

Naši učenici, nastavnici i osoblje su obaviješteni o događaju i pružena im je emocionalna i psihološka podrška kako bi se nosili sa ovom teškom situacijom“, kazali su.

U saopćenju koje potpisuje direktor ove Škole Asmir Džafić, zamolili su javnost za obazrivost i poštvanje prema pogođenim porodicama i školskoj zajednici.

Istraga se još uvijek vodi, i važno je da se izbjegne širenje nepotvrđenih informacija koje bi mogle dodatno uzrujati pogođene. U narednim danima, Mješovita srednja škola Sanski Most će se truditi da pruži sve potrebne informacije i podršku prema potrebi. Zahvaljujemo se svima na razumijevanju i podršci u ovim teškim trenucima“, navodi se u saopćenju “Mješovite srednje škole Sanski Most”.