Prijatelji i poznanici se opraštaju od Nadire Sahačić koja je svirepo ubijena u Sarajevu

U ponedjeljak se u glavnom gradu Bosne i Hercegovine dogodio još jedan femicid u kojoj je nažalost život izgubila 60-godišnja Sarajka Nadira Sahačić.

Nju je, iz još nepoznatih razloga, usmrtio Mirza Duran u njenom stanu u ulici Husrefa Redžića i pobjegao sa lica mjesta.

Mirza je zadao više ubodnih rana nesretnoj ženi od kojih je izgubila život.

Nadira je voljela život, Želju, putovanja i svoju porodicu. Uvijek je bila nasmijana i spremna pomoći drugima. Završila je III gimnaziju u Sarajevu razred IV/4 -generacija 78/82 godine zajedno sa Željkom Komšićem i Vladom Podanijem.

Foto: Društvene mreže
Foto: Društvene mreže

Od Nadire se opraštaju prijatelji na društvenim mrežama.

U subotu smo se sreli nakon završetka utakmice. Izljubili se, ispričali, pričala mi o novom poslu, o Želji. Jučer saznam da je ubijena. I dalje ne mogu vjerovati da je neki idiot digao ruku na tako divnu osobu. Počivaj u miru draga Nadira Sahačić. Pustite bolan ćevape i ublehe, zaštitite konačno žene! Pa zar nije previše, nije srednji vijek majku mu??? Draga Nadira…”, pišu njeni prijatelji.

Podsjetimo, MUP KS je jučer u poslijepodnevnim satima, na području općine Centar, lišio muškarca M.D. (1997) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo (član 166. KZ FBiH) na štetu 60-godišnje N.S. iz Sarajeva.

Osumnjičeni je u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na kriminalističkoj obradi.

Izvršenim uviđajem u stanu u ulici Husrefa Redžića, utvrđeno je da je žrtva imala povrede nanesene hladnim oružjem u predjelu vrata. Dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo naredila je provođenje brojnih vještačenja i drugih radnji dokazivanja u cilju potpunog rasvjetljavanja svih okolnosti ovog krivičnog djela ubistva.