Danas oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, stabilizacija i nešto sunčanije za vikend

Jutros je u većem dijelu Bosne i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, dok je kiša zabilježena ponegdje u Hercegovini, zapadnim i centralnim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 08 sati iznosile su: Bjelašnica 5; Sokolac 10; Bugojno, Doboj, Drvar, Jajce, Livno, Srebrenica, Tuzla 12; Gradačac, Sanski Most, Sarajevo, Zvornik 13; Banja Luka, Bihać, Prijedor 14; Široki Brijeg 15; Trebinje 16; Mostar, Neum 18 °C.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima koji mogu biti praćeni grmljavinom, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Lokalno jači pljuskovi se očekuju u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka od 14 do 20, u sjevernim područjima Bosne do 22 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Kiša ili lokalni pljuskovi se očekuju uglavnom poslije podne i tokom noći. Dnevna temperatura zraka oko 17 °C.

Od vikenda nešto sunčanije

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima koji mogu biti praćeni grmljavinom.

Vjetar slab do umjeren isočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 14 do 20, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 24 °C.

U subotu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle.

Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 19, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 °C.

U nedjelju sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle.

Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 °C.