Sergej Barbarez pred sutrašnji susret: “Imam problem sa izrazom ‘težak poraz'”

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez pred sutrašnji meč sa Mađarskom, u Ligi nacija, otkrio je kako je njemu najvažnije da BiH “ima neku svoju ideju, neki (prepoznatljiv) pravac, neko prepoznatljivo lice”.

Barbarez je na početku obraćanja javnosti otkrio da su svi reprezentativci zdravi, željni utakmice i da “svi hoće igrati”.

Na pitanje novinara kako su Zmajevi preboljeli težak poraz od Holandije (5:2), selektor je prigovorio da ima problem sa izrazom “težak poraz”.

Taj izraz ‘težak poraz’, imam problem s tim. (Novinar: Pet golova je mnogo.) Onda, Mađari sutra neće izaći na stadion (jer su izgubili od Njemačke sa 5:0, op. aut.)”, rekao je Barbarez, a nakon što je novinar kazao da je slično pitao i selektora Mađarske, Barbarez je kroz smijeh upitao: “I bio je selektor zadovoljan?”

Prvi čovjek nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine odgovorio je i na pitanje da li će sutra biti ofanzivnija igra nego u Holandiji, s obzirom da smo domaćini.

Sigurno je da ćemo voditi računa o tim stvarima. Nekak meni je najvažnije da BiH ima neku svoju ideju, neki (prepoznatljiv) pravac, neko prepoznatljivo lice. Naravno da ima stvari o kojima ćemo voditi računa. Mađarska zaslužuje ogroman respekt”, poručio je Barbarez.

BiH je imala dosta problema u odbrani na utakmici sa Holandijom…

Svaka reprezentacija na svijetu će imati odbrambene probleme kad igra protiv Holandije. To su brutalno dobri igrači. Ja sam oduševljen tom reprezentacijom, kako igraju, njihovim razumijevanjem i tehnikom”, rekao je selektor bh. tima i dodao da “sigurno nije zadovoljan nekim segmentom odbrane”.

Barbarez je kazao da je našim igračima u nekim situacijama nedostajalo agresivnosti i hrabrosti i da će se fokus staviti da se to ispravi.