U Vijećnici svečano dočekani Ismail Barlov i reprezentativci u sjedećoj odbojci

Bosanskohercegovački paraolimpijci, uključujući Ismaila Barlova i reprezentaciju u sjedećoj odbojci, dočekani su u Vijećnici u Sarajevu uz srdačne čestitke i veliko slavlje nakon povratka s Paraolimpijskih igara u Parizu.

Svečani doček organizovali su Grad Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, odajući priznanje sportistima za njihova izuzetna dostignuća.

Ismail Barlov je 4. septembra nastupio u disciplini 50 metara prsno i osvojio srebrenu medalju, donijevši tako ponos svojoj zemlji.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, koja ima dugu tradiciju uspjeha, osvojila je još jednu medalju u nizu.

Ovaj uspjeh predstavlja veliko dostignuće za sportiste koji kontinuirano pokazuju vrhunsku spremnost i timski duh na najvišim svjetskim takmičenjima. Srebrene medalje zlata su vrijedne i imaju neprocjenjivu vrijednost za naše sportiste i našu zemlju, s obzirom na sav trud, posvećenost i hrabrost koji su uloženi u ostvarivanje ovih rezultata.

Hvala vam za vaš trud, posvećenost i hrabrost, koji su se isplatili na najljepši mogući način. Vaše medalje su simbol vašeg izvanrednog sportskog duha. Vaš uspjeh je inspiracija svima nama i dokaz da se granice mogu pomjerati kada se vjeruje u sebe i uporno radi“, navode iz Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.