Dva hapšenja u Sarajevu zbog krađa: Uhapšeni 43-godišnjak i 18-godišnjak zbog dvije odvojene krađe

Sarajevska policija uhapsila je tokom jučerašnjeg dana dvije muške osobe zbog krađa izvršenih u prethodnom periodu u glavnom gradu.

Prvo su u 13:00 sati, policijski službenici PU Novo Sarajevo lišili slobode M.K., rođen 2006. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Tereti se da je počinio krivično djelo Teška krađa na naročito opasan ili naročito drzak način (član 287. stav 1. tačke b) KZ FBiH).

Osumnjičeni je 05.10.2024. godine u ulici Nedima Filipovića počinio navedeno krivično djelo nad uposlenicom u trgovinskoj radnji.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 18-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Zatim i u 19:20 sati u ulici Trg djece Sarajeva, općina Centar, policijski službenici PU Centar lišili su slobode A.S., rođen 1981. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je u prethodnom periodu počinio krivično djelo Krađa (član 286. stav 1. KZ FBiH).

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.