Predsjedništvo BiH kupuje dva vozila ukupne vrijednosti 200.000 KM

Predsjedništvo BiH izdvojit će oko 200.000 KM za kupovinu dva nova luksuzna automobila.

Tender za realizaciju ovog posla vrijedan je 170.940 KM bez PDV-a ili oko 200.000 KM, što znači da će na kupovinu jednog vozila biti potrošeno u prosjeku po 100.000 KM, piše Capital.ba.

Tenderom se traže dva nova vozila proizvedena ove godine, crne metalik boje, sa turbo dizel motorom pogonske snage minimalno 140 KW, automatskim mjenjačem i pogonom na sve točkove.

Od opreme automobili, između ostalog, moraju imati kameru za parkiranje naprijed i nazad, senzor za prepoznavanje saobraćajnih znakova, višebojnu digitalnu instrument tablu sa podešavanjima različitih profila, bočne vazdušne jastuke te vazdušne jastuke za koljena vozača.

Zainteresovani ponuđači treba da osiguraju i garantni rok od 48 mjeseci ili 120.000 pređenih kilometara ili onaj koji garantuje proizvođač vozila.

Takođe, moraju dokazati da im u zadnjih šest mjeseci nisu bili blokirani transakcioni račun.

Ponuđač mora biti proizvođač, generalni zastupnik ili ovlašteni distriburter za ponuđena vozila“, precizirano je u tenderskoj dokumenetaciji uz napomenu da moraju imati servis za servisiranje vozila u BiH.

Rok za dostavljanje ponuda je 5. novembar, a kriterijum za dodjelu ugovora je najniža cijena. Rok isporuke 30 dana od obostranog potpisivanja ugovora.

Nabavka ovih automobila je naknadno ubačena u plan javnih nabavki Predsjedništva BiH i to dan nakon lokalnih izbora u BiH.

Podsjećamo, Predsjedništvo BiH je prošle godine potrošilo skoro pola miliona maraka za dva nova vozila za članove Predsjedništva BiH Željku Cvijanović i Željka Komšića.

Kako je tada pisao portal Valter, limuzina od 318.000 KM pripala Željki Cvijanović, dok se Komšić zadovoljio nešto skromnijim, 164.000 skupim SUV-om.