Foto/ Uhapšen bjegunac osumnjičen za ubistvo u Širokom brijegu, bio naoružan i opasan

Policija je uhapsila T. K. osumnjičenog za ubistvo u Širokom Brijegu.

Podsjetimo, odmah jutros je izdato upozorenje građanima da je bjegunac naoružan i opasan.

Potraga je tragala cijeli dan, a tereti se da je izvršio ubistvo u Kočerinu kod Širokog Brijega.

Nakon cjelodnevne pretrage terena policijski službenici Uprave policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke osumnjičenika su lišili slobode, a da pri tome niko nije stradao.

U službenim prostorijama PU Široki Brijeg u utorak navečer će otpočeti kriminalistička obrada nad T. K. (46) a iscrpnije saopćenje ćemo objaviti po završetku kriminalističke obrade, naveli su iz MUP-a ŽZH.

Obavještavamo javnost da su policijski službenici Uprave policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke, u utorak navečer oko 19:30 sati, na širem području mjesta Kočerin, grad Široki Brijeg, lišili slobode T. K. (46) osumnjičenog da je u ponedjeljak oko 23:40 sati, u obiteljskoj kući u mjestu Kočerin, s više hitaca iz vatrenog oružja usmrtio Z. B. (58) iz mjesta Broćanac, općina Posušje“. saopćeno je iz MUP-a ŽZH.

MUP se ranije oglasio o sinoćnjem djelu u Širokom Brijegu kada je jedna osoba ubijena.

Odmah po dolasku na teren, kažu, utvrdili su da se radi o krivičnom djelu.

Dana 4. aprila u 23:40 sati PU Široki Brijeg zaprimila je prijavu da se u porodičnoj kući T. K. (46), u mjestu Kočerin, dogodila pucnjava iz vatrenog oružja.

Odmah po zaprimljenoj prijavi na mjesto događaja izišli su policijski službenici PU Široki Brijeg te su utvrdili da je u porodičnoj kući T. K. (46) izvršeno krivično djelo ubistvo, a žrtva je Z. B. (58) iz mjesta Broćanac, općina Posušje“, saopćeno je iz policije.

Inače, u kući osumnjičenog se ubistvo i dogodilo.

Policijski službenici osigurali su šire mjesto događaja te su izvršili pretragu kuće i pratećih objekata u potrazi za osumnjičenikom, prilikom pretrage osumnjičeni nije pronađen“, navedno je iz MUP-a ZHK.

Uviđaj su izvršili dežurni kantonalni tužilac i policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Široki Brijeg.

Tijelo Z. B (58) pregledao je liječnik Doma zdravlja Široki Brijeg koji je konstatirao smrt nakon čega je tijelo Z. B. (58) prevezeno u Gradsku mrtvačnicu Mostar gdje će se, po nalogu tužilaštva, izvršiti obdukcija.

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Široki Brijeg poduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja i dokumentiranja izvršenog kaznenog djela.