Nakon Sabrine Buljubašić FK Sarajevo podnio krivičnu prijavu i protiv bivšeg predsjednika UO

Nakon što je FK Sarajevo podnio krivičnu prijavu protiv Sabrine Buljubašić, klub iz Titove 38b podnio je još jednu krivičnu prijavu protiv bivšeg predsjednika Upravnog Odbora.

Kako saznaje sport1.ba, Ovog puta se radi o Damiru Kasumu, koji je obavljao funkciju predsjednika kluba tokom 2020. i 2021. godine.

On je dolaskom Ismira Mirvića u klub, napustio je tu funkciju.

U prijavi su navedene sve nepravilnosti u rukovođenju kluba dok je Kasum imao rukovodeću poziciju, a sada je na organima Tužilaštva, da utvrde da li ima osnova za pokretanje postupka utvrđivanja krivične odgovornosti.

Očigledno je da su u klubu odlučni da kompletno poslovanje pregledaju i na osnovu utvrđenih činjenica poduzmu naredne korake.

Još uvijek nema zvanične potvrde od strane menadžmenta FK Sarajevo po ovom pitanju.

Kasum trenutno nije u Bosni i Hercegovini i kaže da je tek čuo za sve što se dešava.

Dobio sam informaciju tek prije pola sata. Ne znam šta da kažem , budući da ne znam o čemu se radi i šta se dešava”, rekao je Kasum za N1.

Na pitanje da li je prema njegovim saznanjima bilo nepravilnosti u poslovanju FK Sarajevo, Kasum tvrdi da o tome ništa ne zna.

Nikada nije bilo namjernih nepravilnosti, za ostale ne bih znao, ali svakako u ovom trenutku ne bih ništa dalje komentarisao dok ne vidim šta se dešava”, rekao je Kasum.

Bivši predsjednik UO FK Sarajevo u Bosni i Hercegovini trebao bi boraviti sredinom maja mjeseca.