Snažno nevrijeme i tuča poharali Zagorje, vlada najavila hitnu pomoć

Snažno nevrijeme popraćeno tučom poharalo je jučer Zagorje.

Zbog grmljavinskog nevremena je na snazi bio i žuti meteoalarm, javlja Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Tuča je padala kratko vrijeme, nije bila jako krupna, ali je odmah nastavila padati i jaka kiša. Tek treba vidjeti i kolika je šteta na usjevima“, rekao je čitatelj iz Novih Dvora Klanječkih za 24sata.

Snimak su mi poslali brat i tata, ja putujem kući da vidim da li mi je živ auto. Nikad ovo nismo doživjeli“, rekao je čitatelj iz Oroslavja kojeg je također pogodila snažna tuča.

Kumrovec se cijeli zabijelio nakon što je pala snažna tuča.

Žuti alarm je zbog grmljavinskog nevremena na snazi u osječkoj i zagrebačkoj regiji, a zbog snažnog vjetra na Kvarneru i Velebitskom kanalu.

Ranije je nevrijeme s tučom zahvatilo i Sloveniju.

Vlada najavila hitnu pomoć

Vlada RH će hitno pomoći Krapinsko-zagorskoj županiji u saniranju štete prouzrokovane gradom, objavio je jučer kasno navečer na Twitteru glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Zbog katastrofe koja je pogodila Krapinsko-zagorsku županiju premijer Andrej Plenković razgovarao je sa županom Željkom Kolarom, gradonačelnikom Krapine Zoranom Gregurovićem i čelnicima pogođenih područja“, navodi Milić.

Nevrijeme je pogodilo područje gradova Oroslavja i Klanjca te općina Kumrovec i Zagorska Sela, te uzrokovalo veliku štetu na usjevima i vinogradima.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković ujutro će, kaže Milić, posjetiti županiju, te će Vlada pomoći u saniranju štete.