Pomozi.ba povuklo donaciju za djevojčicu Enu iz Gračanice

U priči o djevojčici Eni Huskić iz Gračanice i njenoj nani Havki se desio preokret, kada je humanitarna organizacija Pomozi.ba došla do saznanja da je zapravo riječ o prevari.

Kada su građani saznali u kakvim uvjetima ova devetogodišnja djevojčica živi sa svojom nanom, nesebično su odlučili pomoći, a pokrenuto je i nekoliko humanitarnih akcija.

Međutim, organizacija Pomozi.ba je došla do saznanja da je riječ o prevari i zloupotrebi djeteta, te su bili primorani povući ranije uplaćenu donaciju.

“Na videu možete vidjeti spornu porodicu iz Gračanice, koja je prije 2 godine dobila izuzetno vrijednu donaciju putem emisije Život na čekanju, dok na videu koji smo jutros podjelili od Nove TV uopšte nema tih stvari. Jutros smo pod velikim pritiskom ljudi koji su od nas tražili da im se pomogne, odmah reagovali i uplatili donaciju koju smo kasnije uspjeli povući nazad jer smo u međuvremenu od partnerske organizacije dobili informacije da se radi o klasičnoj prevari i zloupotrebi djeteta. Našim partnerima smo odmah povjerovali, a u međuvremenu smo došli i do ovog videa koji pokazuje da im se pomaže već duže vrijeme”, saopšteno je na Facebook stranici organizacije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)