Kragujevac: Posjetite butik i donirajte odjeću

Jedna neobična, ali i pozitivna priča dolazi iz Kragujevca, gdje se nalazi butik pod nazivom The Empty Shop, a od drugih butika se razlikuje po tome što ne kupujete, nego poklanjate odjeću.

The Empty Shop je smješten u tržnom centru Plaza, u Kragujevcu, a ideja je bila da se na ovaj način animiraju građani da poklone odjeću koju ne nose. Ovu veliku akciju sprovodi shopping centar Plaza, u saradnji sa Crvenim Krstom Kragujevac.

“Želim da se zahvalim Kragujevac Plazi na organizaciji i građanima koji će narednih dana donirati garderobu. Kragujevčani su poznati po praćenju modnih trendova i ova humanitarna akcija je jedan od načina da obezbjedimo kvalitetnu i modernu garderobu onima koji to ne mogu sebi da priušte. Sa Empty Shop projektom smo se našli na mapi svijeta zajedno sa mnogim svjetskim metropolama i jako sam sretna što su baš prvotimci kluba Radnički iz Kragujevca prvi donirali garderobu, a mnogi mediji ne samo ispratili ovaj projekat, već i donirali garderobu. Nadamo se da će njihov primjer pratiti i mnogi drugi”, izjavila je Nevenka Bogdanović, sekretar Crvenog Krsta Kragujevac.

Tzv. “Prazni butik” će biti otvoren do 6. januara 2020. godine, a prikupljena odjeća će biti donirana socijalno ugroženim kategorijama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)