Danas sunčano vrijeme s temperaturama do 26 stepeni, od sutra snažnija promjena vremena

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati iznosile su: Drvar i Sokolac 0; Livno 2; Bjelašnica, Bugojno i Široki Brijeg 3; Sanski Most i Srebrenica 4; Ivan Sedlo, Prijedor i Zenica 5; Banja Luka i Tuzla 6; Bijeljina i Sarajevo 7; Doboj i Mostar 8; Trebinje 9; Neum 10; Gradačac 14; Bihać 15 °C.

Danas će u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 °C.

U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23 °C.

Od sutra jača promjena vremena

U subotu, sutra, u Bosni i Hercegovini će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na krajnjem jugu nešto manje oblačnosti.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 stepena.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje koje će uvjetovati kišu se očekuje tokom noći na ponedjeljak.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 9, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stepeni.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 9, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16 stepeni.