Jovan Lekić bez finala u disciplini 400 metara slobodnim stilom

Jovan Lekić je plivao u disciplini 400 metara slobodnim stilom, te je sa vremenom 3:57:90 završio na 6. poziciji u svojoj grupi, ali nije izborio finale.

Lekić se takmičio u drugoj kvalifikacionoj grupi i plivao u šestoj stazi, a takmičio se sa Lorisom Bianchijem (San Marino), Joaquinom Vargasom (Peru), Ilyom Sibirtsevim (Uzbekistan), Yean Hoe Khiewom (Malezija), Kregorom Zirikom (Estonija), Eduardom Cisternasom (Čile) i Pavelom Alovatkim (Moldavija).

Bio je šesti u ovoj utrci, sa vremenom 3:57:90. Što nije bilo dovoljno za plasman u finale.

Imao je Lekić agresivan start, te je nakon prvih sto metara bio na drugoj poziciji, ali je u nastavku bh. plivaču ponestalo snage tako da je utrku završio na šestoj poziciji.

Finalna utrka će se odviti u 20:30 večeras.

Podsjetimo, nešto ranije plivala je i Lana Pudar.

Naša Sirena nije uspjela da se plasira u polufinale Olimpijskih igara, na 100 metara delfin.

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica isplivala je dionicu od 100 metara za 57:97.

Tako da je na kraju zauzela u konačnom plasmanu kvalifikacija 17. mjesto, što znači da se nije našla među 16 najboljih.

Mostarka će biti prva rezerva, te ukoliko dođe do odustajanja neke od plivačica, predstavnica BiH, plivat će u polufinalu.

Polufinala su na programu večeras od 20:30 u La Defense Areni u Parizu. Finale na 100 metara delfin na programu je sutra 20 sati i 40 minuta.

Uskoro od 11:45 na bazen i borilište će još jedan bh. predstavnik Jovan Lekić, Banjalučanin će plivati na 400 metara slobodno kvalifikacije.

Što se Lane tiće, ona će nastupati i u kvalifikacijama na 200 metara delfin, što je njega najjača disciplina. Kvalifikacije su na programu u srijedu 31. jula.