Danas sunčano i vruće, bez značajnijih padavina i u ostatku sedmice

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 08 sati iznosile su: Sokolac 11 stepeni, Bugojno 15, Ivan Sedlo i Zvornik 16, Bjelašnica, Sanski Most i Sarajevo 17, Banja Luka, Bihać, Doboj i Zenica 18, Livno i Tuzla 19, Bijeljina i Trebinje 21, Gradačac 24, Mostar i Neum 25 stepeni.

Danas će u našoj zemlji biti sunčano i vruće, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne zapadni i jugozapadni, a ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 32 do 38, na jugu do 40 stepeni.

U Sarajevu sunčano i vruće. Najviša dnevna temperatura oko 35 stepeni.

Bez značajnijih padavina u ostatku sedmice

Sutra, u petak, u Bosni prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a poslije podne sunčano uz umjerenu oblačnost. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina, a tokom noći u većem dijelu Bosne.

Vjetar slab do umjeren u sjevenim područjima Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 38 stepeni.

U subotu, u Bosni jutro pretežno oblačno vrijeme uz postupno smanjenje oblačnosti tokom dana. Lokalni pljuskovi sa grmljavinom se očekuju u jutarnjim satima i dio prijepodneva. U Hercegovini sunčano uz umjeren razvoj oblačnosti poslije podne, što može uvjetovati slab lokalni pljusak.

Vjetar slab veći dio dana sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 25 do 31, na jugu do 35 stepeni.

U nedjelju sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 27 do 23, na jugu do 37 stepeni.