Video/ Četiri osobe uhapšene nakon drame u Hrasnom, zbodeni muškarac zadobio lake povrede

U sarajevskom naselju Hrasno jučer je u 17:30 sati došlo do tučnjave između tri osobe.

Jedna osoba je zadobila povrede nožem u ulici Azize Šaćirbegović.

Potukla su se tri lica, dva sa jedne strane otac i sin i s druge strane jedan muškarac. Dvije osobe su zadobile tjelesne povrede“, kazali su nam ranije iz MUP-a KS.

Povrijeđeni muškarac je zadobio povrede noge.

Kako nezvanično saznaje Sarajevska sehara otac i sin su trebali izvoditi radove na jednom od objekata, ali je zbog nesuglasila došlo do fizičkog obračuna.

@sarajevskaseharamedia Zašto je uhapšena četvrta osoba saznajte u nastavku #sarajevo #sarajevotoday #sarajevo🇧🇦 #napad #tucnjava #tučnjava #tuca #tuča #hrasno #policija #mupks #hrasnobrdo ♬ Powerful songs like action movie music – Tansa

Međutim, kako se danas navodi u izvještaju policije uhapšene su ukupno četiri osobe.

Uhapšeni su otac i sin rođeni 1964., odnosno 1988. godine, obojica inicijala S.T. zbog krivičnog djela “Nasilničko ponašanje”. Uz to lišen je i I.K. zbog djela “Laka tjelesna povreda”, ali i H.K. zbog djela “Prikrivanje.

Srećom, sve je završilo na lakim povredama.

Dana 05.08.2024.godine u 20.00 sati policijski službenici PU Novo Sarajevo lišili su slobode lica S.T. (1964) i S.T. (1988), obojica iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Nasilničko ponašanje (član 362. KZ FBiH), na štetu I.K. (1979) iz Sarajeva.

Istog dana policijski službenici su lišili slobode lica: I.K. (1979) zbog počinjenog krivičnog djela Laka tjelesna povreda (član 173. KZ FBiH) i H.K. (1970) zbog počinjenog krivičnog djela Prikrivanje (član 33. stav 2. KZ FBiH), obojica iz Sarajeva, na štetu S.T. i S.T. Obaviješten je dežurni tužilac KTKS, a osumnjičeni predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo“, navodi se u izvještaju MUP-a.