I danas pakleno vruće, na snazi i dalje crveni meteoalarm

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost.

Poslije podne lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u centralnim, zapadnim i istočnim područjima Bosne, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar će biti slab do umjeren na jugu i jugozapadu zemlje jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka od 34 do 40, lokalno do 42 °C.

U Sarajevu sunčano i vruće. Dnevna temperatura zraka oko 38 °C.

Crveni meteoalarm zbog visokih temperatura vazduha i danas je na snazi za period od 12 do 17 sati.

Promjena vremena i osvježenje zadnjeg dana u sedmici

U subotu, sutra, sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina, koji ponegdje mogu biti i izraženiji.

Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 25, na jugu do 28, a dnevna od 34 do 40 °C.

U nedjelju sunčano i vruće uz umjeren porast oblačnost tokom dana. Poslije podne lokalni pljuskovi i grrmljavina su moguću u centralnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne, koji mogu biti i izraženiji.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 32 do 38, lokalno do 40 °C.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine na jugu Hercegovine i u Krajini.

Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima sjevernih smjerova, a u ostatku zemlje južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 21 do 27, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 30 °C.

U utorak pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Prestanak padavina prema kraju dana.

Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 °C.